Indická omeleta s limetkou a koriandrem


Tohle není nic jiného, než obyčejná vaječná omeleta - jen malinko vypelšená. A co všechno v ní je?

Suroviny na dvě porce:

1/2 cukety
1 šalotka
1 červená paprika
několik snítek čerstvé nati koriandru
1 lžička curry - pokud seženete takové, které bylo vyrobeno skutečně v Indii, bude to úplně nejlepší.
Sůl (pokud už není v kořenící směsi)
3 vejce
1 lžička přepuštěného másla na vymazání pánve (v nouzi poslouží i olej)
2 plátky limetky a listový salát na ozdobení

A postup je snadný.
Vejce rozšlehám v misce a přidám všechny ostatní ingredience, ponechám si stranou jen část koriandorvé natě, limetku a salátek.

Na smažení omelet používám palačinkovou pánev s kamenným povrchem. Lehce vymažu a rozehřeji. Na pánev rozprostřu polovinu směsi (v případě, že děláte dvě porce jako já) a nechám na mírnou teplotu péct. Omeletu zásadně neotáčím. Roztrhala by se. Peču tak dlouho, až je i napovrchu vejce dostatečně tuhé. Pak jen opatrně přenesu na talíř, ozdobím salátkem, plátkem limetky a posypu nasekaným koriandrem.  

Komentáře