Suroviny:
- Čerstvý losos (cca 200g na osobu)
- Batáty (cca 1 kus na osobu)
- sůl, pepř
- přepuštěné máslo ( 1 lžíce do pyré, 1 lžíce na pražení slunečnicových semínek)
- slunečnicová semínka (cca 50g)
- Listový salát a pórek na dozdobení
- 1 zralé avokádo
- 5 cherry rajčátek
- kousek jarní cibulky, nebo 1/2 šalotky
- nať koriandru
- sůl
- pepř
- pár kapek limetkové nebo citrónové šťávy
- 1/2 stroužku česneku (nemusí být)
Lososa očistíme od šupin, omyjeme a rozkrojíme na cca 5 cm široké kousky.
Batáty oloupeme a necháme uvařit doměkka stejně jako brambory. Potom rozmixujeme tyčovým mixérem s přepuštěným máslem, pepřem a solí.
Na malé pánvi si rozpustíme přepuštěné máslo a opražíme slunečnicová semínka
Mezitím si připravíme guacamole. Rozkrojíme avokádo a vyjmeme z něj pecku. Dužninu vydlabeme lžící do misky a rozmačkáme vidličkou. Přidáme rajčátka, cibulku, česnek, pár kapek limetkové šťávy a dochutíme koriandrem, pepřem a solí dle chuti.
Rozekřejem pánev, malinko vymažeme slunečnicovým olejem a dáme opéct lososa. Položíme jej na kůži a až je maso ze všech stran zatažené, teprve krátce opečeme po stránách.
Podáváme s variací listových salátků, posypeme nakrájeným pórkem a opraženými slunečnicovými semínky.
Wygląda to super. Pozdrawiam.
OdpovědětVymazatWygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.
OdpovědětVymazat