Masová směs se zeleninou s cuketovými špagetami


Jídla s mletým masem jsou má oblíbená především pro svou variabilitu a rychlost přípravy. Záměrně  nebudu psát přesný recept, ale spíš tipy a to, jak tohle jídlo můžete připravit na několik způsobů. 

Základem je mleté maso (nejraději mám hovězí), které nasucho nebo na přepuštěném másle či olivovém oleji krátce opeču. Mezitím si očistím cibuli, mrkev, papriku a další zeleninu dle chuti. Cibuli nakrájím na kostičky, mrkev škrabkou julienne na dlouhé tenké nudličky, papriku na co nejmenší kousky. Vše najednou přidám k masu a jen krátce prohřeju, aby zelenina zůstala křupavá. Osolím, opepřím a mám hotovo. Je možné přidat rajčatový protlak a vytvořit tak omáčku na boloňský způsob. Je dobré vybrat protlak, do kterého není přidaný cukr.  Výborná varianta je přidání oresovaných žampiónů.


Cuketové špagety jsou rychlovka. škrabkou Julienne nebo i běžnou škrabkou na zeleninu nakrájím z cukety dlouhé špagety nebo širší nudle. Střed cukety  už takto nastrouhat nepůjde, ale můžete jej nakrájet nadrobno a přidat do masové směsi.
Špagety pak jen velmi krátce povařím v osolené vodě (ne víc než 2 minuty), scedím a může se podávat.

Tohle jídlo skvěle doplní pár lístků rukoly, nebo jiný zeleninový salát. 

Komentáře