Pečené batátové tolárky s guacamole


Suroviny pro jednu osobu:

Pečené betátové tolárky:

  • 1 batáta
  • koření
  • sůl
  • olivový olej
guacamole:
  • 1 zralé avokádo
  • 5 cherry rajčátek
  • kousek jarní cibulky, nebo 1/2 šalotky
  • nať koriandru
  • sůl
  • pepř
  • pár kapek limetkové nebo citrónové šťávy
  • 1/2 stroužku česneku (nemusí být)
Batáty oloupeme a nakrájíme asi na 0,4cm silné plátky a v míse promícháme s olivovým olejem a kořením. Rozložíme na plech s pečícím papírem.Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů přibližně 15 minut. Na závěr můžeme ne chvíli přepnout na gril. 

Mezitím si rozkrojíme avokádo a vyjmeme z něj pecku. Dužninu vydlabeme lžící do misky a rozmačkáme vidličkou. Přidáme rajčátka, cibulku, česnek, pár kapek limetkové šťávy a dochutíme koriandrem, pepřem a solí dle chuti. 

Podáváme s listovým salátem. Varianta místo guacamole je domácí majonéza - nejlépe z olivového oleje. 

Komentáře