Suroviny pro jednu osobu:
Pečené betátové tolárky:
- 1 batáta
- koření
- sůl
- olivový olej
guacamole:
- 1 zralé avokádo
- 5 cherry rajčátek
- kousek jarní cibulky, nebo 1/2 šalotky
- nať koriandru
- sůl
- pepř
- pár kapek limetkové nebo citrónové šťávy
- 1/2 stroužku česneku (nemusí být)
Batáty oloupeme a nakrájíme asi na 0,4cm silné plátky a v míse promícháme s olivovým olejem a kořením. Rozložíme na plech s pečícím papírem.Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů přibližně 15 minut. Na závěr můžeme ne chvíli přepnout na gril.
Mezitím si rozkrojíme avokádo a vyjmeme z něj pecku. Dužninu vydlabeme lžící do misky a rozmačkáme vidličkou. Přidáme rajčátka, cibulku, česnek, pár kapek limetkové šťávy a dochutíme koriandrem, pepřem a solí dle chuti.
Podáváme s listovým salátem. Varianta místo guacamole je domácí majonéza - nejlépe z olivového oleje.
Komentáře
Okomentovat
Díky za komentář!