Je neděle a to si žádá trošku něco slavnostního. Dneska padla volba na steak. Irský hovězí rib eye.
Základem pro dobrý steak je samozřejmě vyzrálé maso. Dnes už není problém jej koupit v každém větším supermarketu vakuově balené. Když do něj obtisknete palec, měl by tam otisk nějakou chvilku zůstat. Takové maso pak slibuje téměř jistotu dobrého výsledku. Důležitá je kvalitní steaková pánev s nepřilnavým povrchem. Pánev lehce omastím a dobře rozehřeji. Maso pak opékám z každé strany 3 minuty (u přípravy well done, maso o tloušťce cca 3 cm). Důležité je otáčet jen jednou. Po prvním otočení teprvé přidávám sůl a koření (na již opečenou stranu).
A co k tomu?
Například Guacamole, karamelizovanou cibulku, brambory pečené v troubě, fazolky opečené na slanince, nebo domácí olivová majonéza.
Základem pro dobrý steak je samozřejmě vyzrálé maso. Dnes už není problém jej koupit v každém větším supermarketu vakuově balené. Když do něj obtisknete palec, měl by tam otisk nějakou chvilku zůstat. Takové maso pak slibuje téměř jistotu dobrého výsledku. Důležitá je kvalitní steaková pánev s nepřilnavým povrchem. Pánev lehce omastím a dobře rozehřeji. Maso pak opékám z každé strany 3 minuty (u přípravy well done, maso o tloušťce cca 3 cm). Důležité je otáčet jen jednou. Po prvním otočení teprvé přidávám sůl a koření (na již opečenou stranu).
A co k tomu?
Například Guacamole, karamelizovanou cibulku, brambory pečené v troubě, fazolky opečené na slanince, nebo domácí olivová majonéza.
Komentáře
Okomentovat
Díky za komentář!